TTC Kavala 2022

TTC Kavala 2022

A2 men winner -B Ethniki women winner 2022

A2 men winner -B Ethniki women winner 2022

2022 Junior Boys silver medal-Junior Girls bronze medal

2022 Junior Boys silver medal-Junior Girls bronze medal

BEST GREEK TEAM 2012

BEST GREEK TEAM 2012

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Kavala neanidesΤο ανοιχτό πρωτάθλημα της Καβάλας έκανε με στόμφο την είσοδό του το Σαββατοκύριακο στον θεσμό των αναπτυξιακών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Kavala mini_pampaidesΤο 3ο τουρνουά της σειράς για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ήταν παράλληλα το 1οπανελλήνιας εμβέλειας, που έγινε στην όμορφη μακεδονική πόλη κι έδειξε ότι έχει τις προϋποθέσεις ν’ αναπτυχθεί. Πήραν μέρος 158 αθλητές κι αθλήτριες (μόλις 5 απουσίες από τις 163 δηλώσεις συμμετοχής), μετέτρεψαν τους αγώνες σε γιορτή του αθλήματος και από μόνο του αυτό το γεγονός μπορεί να γίνει βάση για την εξέλιξη της προσπάθειας. To όπεν φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας και το συνδιοργάνωσαν η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας, ο δήµος Καβάλας και ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Νίκος Ζέρβας στους Νέους άνδρες, ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Αλέξης Κουλουριώτης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες, ο Γιώργος Κάλλιας στους μίνι παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.
Kavala efivoiΟι συμμετοχές προέρχονταν από σωματεία της Αθήνας και φυσικά της Καβάλας, των Ιωαννίνων, της Ορεστιάδας, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, της Φλώρινας, των Σερρών, της Ξάνθης, της Πάτρας, των Χανίων, της Κοζάνης και φυσικά της Καβάλας. Σημαντικό επίσης ότι για πρώτη φορά φέτος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έγιναν και οι κατηγορίες των Νέων ανδρών (αθλητές έως 21 ετών) και των μίνι παμπαίδων (έως 9 ετών). Χρησιμοποιήθηκαν 12 αγωνιστικά τραπέζια και η πολύωρη δράση άρχισε και τις δύο ημέρες στις 8.30 το πρωί. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου διακόπηκε για λίγο προκειμένου να γίνει η τελετή έναρξης, στην οποία παρέστησε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.
Στους Νέους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Ζέρβας και στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Χρήστου Ξανθόπουλου με 3-1 σετ (11-6, 11-8, 6-11, 12-10).
Στους νέους Γιώργος Σταματούρος και Νίκος Αντωνιάδης μετείχαν δεύτερη φορά σε τελικό φέτος. Νικητής ήταν ο 16άχρονος Σταματούρος με 3-0 σε (11-8, 13-11, 11-9).
Η Ελισάβετ Τέρπου πήρε τον πρώτο τίτλο της στην κατηγορία των νεανίδων. Στη θέση της φιναλίστ έμεινε για δεύτερη φορά φέτος η Παναγιώτα Ανδριανού (12-10, 11-8, 12-10).
Kavala paidesΣτους παίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο δύο παιδιά του σωματείου της Ελευσίνας. Ο Αλέξης Κουλουριώτης και ο Κώστας Στάμου, που πρόσφατα αγωνίστηκαν μαζί στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας. Τη νίκη πήρε ο πρώτος με  3-1 σετ (11-7, 11-2, 5-11, 11-4).
Στις κορασίδες πανηγύρισε τη δεύτερη πρωτιά της φέτος η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό επιβλήθηκε της Μαρίας Λαδάκη με 3-0 (11-6, 11-7, 11-8).
Δεύτερο χρυσό και για τον Βησσαρίωνα-Σωκράτη Γιαννούτσο στους παμπαίδες. Στον τελικό κατέβαλλε τον Σωτήρη Σαπάκο με 3-1 σετ (11-7, 11-2, 12-14, 11-1).
Το τρία στα τρία έκανε στις παγκορασίδες η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου. Στον τελικό ξεπέρασε στα τρία σετ τη Δήμητρα Πετσίβα (11-7, 11-8, 11-7).
Στους μίνι παμπαίδες το πρώτο χρυσό της σεζόν πήγε στον Γιώργο Κάλλια. Στον αμφίρροπο τελικό νίκησε τον Ζαχαρία Ελσαμί με 3-2 σετ (11-5, 12-10, 11-13, 7-11, 11-6).
Χαρακτηριστικό των ωραίων και συναρπαστικών αναμετρήσεων και το γεγονός ότι τέσσερις «μικροί» τελικοί κρίθηκαν στα πέντε σετ. Στις κορασίδες η Θεοδώρα Βασιλειάδου λύγισε με 3-2 σετ τη Ρόδω Πιπεράκη και με το ίδιο σκορ νίκησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης τον Ανδρέα Μίντση στους παίδες, η Δωροθέα Δελάκη την Κυριακή Κουλιούρη στις νεάνιδες και ο Λευτέρης Σβάρνας τον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη στους Νέους άνδρες.
Kavala Neoi_andresΣτη διάρκεια των αγώνων εξάλλου, έκαναν ολοένα και πιο ευχάριστο το κλίμα τα θετικά νέα από το Μπουζάου της Ρουμανίας και τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Την επιτυχία άλλωστε, την κυνηγούσε ένας αθλητής, που από πέρσι έχει αφήσει γερή στάμπα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με τις αλλεπάλληλες πρωτιές του στους παίδες, ενώ φέτος ξεκίνησε με το 2 στα 2 στους νέους. Όταν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης ενημέρωσε από μικροφώνου ότι ο Σγουρόπουλος εξασφάλισε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 επικράτησε ενθουσιασμός.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
Μία μέρα πριν, στην τελετή έναρξης, ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας έκανε χαιρετισμό και αρχικά αφιέρωσε το τουρνουά στη μνήμη του πολύ σημαντικού παράγοντα Νίκου Κορωναίου, από τους σκαπανείς του πινγκ πονγκ στην Καβάλα. «Πριν από κάποια χρόνια αυτός ο άνθρωπος έσπειρε γερούς σπόρους στην περιοχή κι αυτοί βλάστησαν εξαιτίας της προσπάθειας των συνεχιστών του έργου του, όπως του Κανάρη, του Ζήσου και άλλων. Πολύ σύντομα η Καβάλα έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πανελλήνιο επίπεδο και αποδεικνύεται ότι μπορεί και σήμερα να οργανώνει τέτοιας εμβέλειας πανελλήνιο τουρνουά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κολυμπάδης και πρόσθεσε: «Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα είναι πλέον το βασικό εργαλείο της ομοσπονδίας, που μας πάει μπροστά. Απόδειξη η επιτυχία των κοριτσιών στη Σερβία και του Σγουρόπουλου,  που είναι στις πρώτες θέσεις στο Τοπ 10 της Ευρώπης στη Ρουμανία και παλεύει γα να διακριθεί».
Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, τόνισε ότι είναι «μεγάλη τιμή για την πόλη να διοργανώνει ένα τέτοιο πρωτάθλημα» και συμπλήρωσε ότι «ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειες των τοπικών σωματείων για την ανάπτυξη». Στην τελετή έναρξης η ομοσπονδία απένειμε τιμητική πλακέτα στη δήμαρχο για τη βοήθεια του δήμου στην οργάνωση και τη διεξαγωγή του τουρνουά.
Kavala pagorasidesΑπονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους εφήβους και τους Νέους άνδρες, ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις κορασίδες και τους παίδες, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Χριστάκης Κανάρης στους παμπαίδες, ο εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Καβάλας Σταύρος Βαζακίδης στους μίνι παμπάιδες και ο γενικός γραμματέας ΑΣΕΑ Καβάαλς Ευάγγελος Ζήσου στις παγκορασίδες. Μοιράστηκαν στα παιδιά νερά και αναψυκτικά που εξασφάλισε το τοπικό σωματείο.
Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
1. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Γυμνάσιο)
2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
3. Λευτέρης Σβάρνας (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)
4. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)
ΕΦΗΒΟΙ:
1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)
3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο Ελληνικού)
4. Μιχάλης Κοκκινίδης (Ηράκλειο 2001)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Ελισάβετ Τέρπου (Αθηνά Μαγκουφάνα)
2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)
3. Δωροθέα Δελάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Κυριακή Κουλιούρη (Α.Ο.Σ. Τελαμών)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
2. Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)
4. Ανδρέας Μίντσης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Σωκράτης Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Σωτήρης Σαπάκος (Αίας Ευόσμου)
3. Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Γιώργος Μήλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)
3. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
4. Ζωή Αγγελίδου (ΟΑ Χανίων)
ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιώργος Κάλλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
2. Ζαχαρίας Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)
3. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)
4. Ευάγγελος Βερνεξής (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

* Στιγμές από τις απονομές των αγώνων σε φωτογραφίες του Βασίλη Καραουλάνη

JUNIOR GIRLS TEAM 2013-2014

JUNIOR GIRLS TEAM 2013-2014
NATIONAL CHAMPIONS

TTC KAVALA 2012-13

TTC KAVALA 2012-13

JUNIOR GIRLS DOUBLES

JUNIOR GIRLS DOUBLES
NATIONAL CHAMPIONS 2013